
الحب بين مسلمة ومسيحي: هل حب شخص من دين تاني حرام؟”
“أنا فتاة في أواخر العشرينات من العمر. تعرفت علي زميل لي في العمل – مسيحي – ظروف العمل قربتنى منه جداً، وكان كل واحداً مننا شايل جواه مشاعر للتاني ومش قادر يبوح بيها، هل يصح الحب بين مسلمة ومسيحي“.
“من حوالي 7 شهور اعترف لي إنه بيحبني من زمان، ولو كان اتجوز، كان زماني مراته.
بنتكلم يومياً مع بعض ونحكي في كل شئ – حتى حياتنا الجنسية. ابتدى يكون في بيننا رسايل بسيطة في الموضوع ده لأن كل واحد مننا جواه رغبة قوية في التاني.
بعد خمسة شهور من ارتباطنا خطب قريبته بسبب ضغط من أهله وأنا ابتعدت عنه.
هو بعد 4 شهور انفصل عنها، ورجعنا نحكي تاني أكتر من الأول لدرجة إننا قررنا نعيش لبعض. بس أنا عايزة أعرف عشق شخص من دين تاني حرام وكلامنا وقربنا لبعض حرام؟
أنا مش قادرة أتخيل حياتي من غيره ومشاعرنا حاجة مش بإيدينا، أنا خايفة يحصل حاجة غلط بينا رغم إن هو مش شايف إن دي حاجة غلط أمام إننا بنحب بعض ومش هنقدر نتجوز”.

أهلاً بك/
أتفهم تماماً حيرتك وقلقك وأقدر أيضاً هذه المشاعر الجميلة التي نشأت بينك وبين زميلك. ولكن أتفهم أيضاً موقفك الصعب والخوف المسيطر عليكي.
أولاً فيما يخص الجانب الديني والتحريم، فلست الشخص المؤهل بالرد على هذا الأمر، يمكنك الرجوع لمختص في هذا الشأن ليوضح لكي الجانب الديني والشرعي .
من الواضح من كلامك أنك تودين أن تتوج هذه العلاقة بالزواج ولكن في الوضع الحالي يجب معرفة إمكانية هذا الزواج بعد الرأي الديني في حالة الإيجاز، هل هناك طريقة متاحة لكما لإتمام هذا الزواج مثل الزواج المدني بدولتك أو بأحد الدول التي تتيح هذا الأمر، وإن كان هل سيتم القبول في بلدك وهل سيتقبله كلاً من عائلتكما؟ من الواضح أيضاً تأثير أهله القوي عليه بدليل أنه تقدم في مشروع خطبة سابقة معني هذا أنه لا يمتلك حق التقرير 100%.
وفي حالة لم تتمم هذه العلاقة بالزواج هل الوضع الحالي مرضي بالنسبة لك؟ وهل في حالة زادت بينكما الحظات الحميمية وتطور الأمر فيما بعد ، هل هذا مرضي بالنسبة لك أم ستشعرين حينها بتأنيب الضمير والندم؟
نصيحتي لكِ: حاولي أن تتخيلي كافة السيناريوهات وقرري أيهما تقدرين على تحقيقه. هل سيساعدك إذا قمتي الأن بتخفيف اللقائات وجعل العلاقة صداقة عادية لحين تقرري ما تودين فعله في المستقبل؟ قد يكون هذا الأمر مؤلماً الأن ولكن قد يغنيكي عن ألم أكبر في المستقبل مع زيادة التعلق وتطور العلاقة.
رد واقعي…
رد واقعي
أقول اخرجي من البلاد العربية كما فعلت انا وتخلصي من القرف! انا الان حرة عندما التقي بشخص احبهً لن يزعجني هذا الامر
إنتي متخيلة شخص من ديانه…
إنتي متخيلة شخص من ديانه تانيه شايف ان لو،حصل بينكم شئ ده عادي بواقع الحب اللي بينكم ده ممكن يفكر يتزوجك او يهاجر معاكي او يسيب ديانته ده هيتجوز غيرك وهيفضل معاكي برده لحد ما ياخد منك كل حاجه ويبعد عنك لو عرضتي عليه وقبل يسلم ماشي إنما غير كده كل اللي انتي فيه ده حراااام
ده عيل وسخ عايز ياخد غرضه…
ده عيل وسخ عايز ياخد غرضه منك وخلاص ولا هو بيحبك ولا نيلة لو بيحبك كان دافع عن حبه وما خطبش قبل كده هو عايز جسمك وخلاص فوقي لنفسك قبل فوات الاوان
التعليقات كلها غريبه لان…
التعليقات كلها غريبه لان المسلمه لا تجوز ان تتزوج من احد غير مسلم لان الاطفال يتبعون ديانه الاب فلا تجوز ان تتزوج مسيحي
لا تجوز ان تتزوج مسلمه من…
لا تجوز ان تتزوج مسلمه من احد غير مسلم لان الاطفال يتبعون ديانه الاب فلا يجوز ان تتزوج مسيحي
للاسف المشكله دى انا عشتها…
للاسف المشكله دى انا عشتها ولو بعت دينى علشان اسف ارتباط وواحده ممكن ارتبط باحسن منك واجمل وابيعك ما انا بعت من الاول اهم شئ اتربيت عليه
المشاعر مش حرام الحب مش حرام لكن الشهوه والجنس تحت مسمى الحب فقط من جهة الدين حرام